Ας γνωριστούμε

Ας γνωριστούμε

  

Ας γνωριστούμε λοιπόν, για όσους δε με γνωρίζετε προσωπικά. Ονομάζομαι Σάκης Τζακόπουλος, είμαι 57 ετών, ζω και εργάζομαι στην Θεσσαλονίκη.

Γεννήθηκα στο Τσοτύλι Κοζάνης το 1962 όπου και έζησα έως τα 16 μου. Κατόπιν ήρθα στη πόλη μας, την Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησα, από το  6ο Λύκειο Θεσσαλονίκης. Ακολούθησε η Πολυτεχνική σχολή Θεσσαλονίκης όπου ολοκλήρωσα τις σπουδές μου ως Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός.

Εκεί,   γνώρισα και παντρεύτηκα τη Ρίτσα μου. Αποκτήσαμε 3 παιδιά τη Μαρία, την Εύα και τον Ηρακλή.

Μετά τις σπουδές μου, παρέμεινα στην  Θεσσαλονίκη. Εξάσκησα το επάγγελμα μου και από τότε μέχρι σήμερα εργάζομαι ως Τοπογράφος Μηχανικός – μελετητής δημοσίων και ιδιωτικών έργων. Έχοντας, πάντα τη διάθεση να κάνω κάτι παραπάνω  υπηρέτησα στα κοινά με αξιοσημείωτες στιγμές την 7ετή μου θητεία πρώτα ως αντιπρόεδρος και έπειτα ως πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας. Διετέλεσα για δύο χρόνια ως Διευθύνων Σύμβουλος  της ΕΥΑΘ, αλλά και μέλος του ΔΣ της Τράπεζας Αττικής. Λίγο – πολύ αυτά είναι στοιχεία που βρίσκει κανείς σε ένα απλό βιογραφικό σημείωμα.

Στο δια ταύτα λοιπόν, και χωρίς περιαυτολογίες, έζησα-ζήσαμε σε καλύτερες εποχές. Εποχές που αυτή η πόλη ατένιζε το μέλλον με αισιοδοξία, όπου βασικές έννοιες όπως η ασφάλεια και η καθαριότητα θεωρούνταν αυτονόητα και οι πολίτες και οι διοικούντες κάνανε σχέδια για έργα και δράσεις με σκοπό την βελτίωση της καθημερινότητας μας, για την ανάπτυξη και για τα παιδιά μας. Πολλά από αυτά τα σχέδια μείνανε στα χαρτιά, άλλα υλοποιήθηκαν και άλλα μέχρι να ολοκληρωθούν ταλαιπωρούν την καθημερινότητα μας. Αν μη τι άλλο στην τωρινή εποχή των μνημονίων πάνε τα σχέδια, πάει η αισιοδοξία, ακόμη και οι αυτονόητες έννοιες της καθαριότητας και της ασφάλειας, μόνο δημαγωγίες και λαϊκισμούς που το μόνο που κάνουν είναι να αποσπούν τα βλέμματα μας από τα πραγματικά προβλήματα.

Τώρα γιατί Ταχιάο; Με τον Νίκο γνωριζόμαστε χρόνια. Από τους φοιτητικούς μας αγώνες, την ενασχόληση μας με τα κοινά και την εξάσκηση του επαγγέλματος του μηχανικού. Είναι ένας άνθρωπος που έχει ζήσει την πραγματική καθημερινότητα του απλού πολίτη ελεύθερου επαγγελματία αλλά ταυτόχρονα έχει υπηρετήσει και στα κοινά και γνωρίζει τις ανάγκες της αυτοδιοίκησης. Και νομίζω αυτό χρειάζεται αυτή η πόλη, ανθρώπους που παίζουν χαμηλά τη μπάλα, που δε δημιουργούν αποσυντονιστικές εντυπώσεις, αλλά με σοβαρότητα, διάθεση και εμπειρία θα ασχοληθούν με αυτά που χρειάζονται οι συμπολίτες μας.

Εγώ εδώ έχτισα τη ζωή μου, εδώ είδα τα παιδιά μου να μεγαλώνουν, εδώ εργάστηκα και με πονάει η τωρινή παραμελημένη εικόνα της Θεσσαλονίκης. Απλά πράγματα όπως  καθαριότητα – ασφάλεια – κυκλοφορία – οργάνωση,  μένουν άλυτα εδώ και χρόνια. Αυτά είναι τα προβλήματα και πρέπει να εργαστούμε σοβαρά και υπεύθυνα για να τα λύσουμε.

Αν πιστεύετε σε εμάς ελπίζουμε στη στήριξη σας,

Καλή συνέχεια σε όλους