Άρθρα

Τελείωσε η προεκλογική περίοδος

Τελείωσε η προεκλογική περίοδος

Tελείωσε ένας μαραθώνιος εκλογών για την χώρα μας. Το τέλος έβγαλε νέα Κυβέρνηση, νέους Περιφερειάρχες και Δημάρχους.

Κάνοντας πολιτικό απολογισμό υπάρχουν νικητές σε κάθε εκλογή, ηττημένοι που ερμηνεύουν το αποτέλεσμα σαν νίκη αλλά και μια μερίδα των συμπολιτών μας που δεν ενδιαφέρθηκαν.

Η αποχή έφτασε σε ρεκόρ εφάμιλλο εκείνου του Σεπτεμβρίου 2015, χωρίς να καταλάβει κάποιος τον λόγο της. Χαβαλές, ωχ-αδερφισμός, κανένας δεν θα κάνει τίποτα, εγώ τα ξέρω καλύτερα αλλά θα πάω για μπάνιο και κάθε άλλος λόγος που βγάζει ο ψυχισμός του Νεοέλληνα.

Νικητής των Εθνικών εκλογών η ΝΔ και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτοδύναμη λοιπόν Κυβέρνηση, με πολλούς εξωκοινοβουλευτικούς Υπουργούς και με μια αύρα να τα αλλάξουμε όλα γκρεμίζοντας όλα τα κακώς κείμενα μιας τουλάχιστον μνημονιακής δεκαετίας. Ο νέος Πρωθυπουργός κοίταξε στα μάτια τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, τον επιστήμονα, τον ελεύθερο επαγγελματία και του έδωσε την ελπίδα της δημιουργίας ενός δρόμου ανάπτυξης στην χώρα μας.

Εμφάνισε το δόγμα ότι η ανάπτυξη θα φέρει δουλειές, θα κάνει καλύτερη την καθημερινότητα και θα φέρει επιτέλους μια κανονικότητα στην λειτουργία μιας χώρας που ξέχασε να δουλεύει. Για μας όλους αποτελεί την θεμέλιο λίθο για ένα κράτος, χωρίς ευκαιριακούς σχεδιασμούς μικροπολιτικής μόνο για τη αρπαγή της ψήφου των αναξιοπαθούντων, που οι περασμένοι κυβερνούντες δημιούργησαν με την πρακτική της ισοπέδωσης. Αν θα το πετύχει, εξαρτάται από τις δομές πρόληψης που θα φτιάξει και από την λογική ότι Κυβέρνηση γίνεσαι στο τέλος της τετραετίας και με τα αποτελέσματα στην τσέπη αυτών που σε εξέλεξαν.

Στα δικά μας τώρα ο νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας, ξεκίνησε τον κύκλο των διαβουλεύσεων για την δημιουργία της ομάδας διοίκησης στον Δήμο. Θα δημιουργηθεί γρήγορα και εύκολα αυτή; Δεν μπορώ να ξέρω. Ακούγονται πολλά και κάθε μέρα γράφονται άλλα τόσα. Άλλωστε ο Νόμος «Κλεισθένης» και η απλή αναλογική, προϋποθέτουν πρωτοβουλίες για προγραμματικές συγκλίσεις παρατάξεων, δίνουν σχέδια για το όραμα και τις δράσεις της τετραετίας και καλλιεργούν την αύρα της διοίκησης για να υλοποιήσει αυτόν τον στόχο. Σίγουρα δεν είναι μόνο η μοιρασιά των θέσεων ευθύνης που θα καταφέρει να φέρει την σύγκλιση αλλά είναι η αποκρυστάλλωση των προσωπικοτήτων που θα φέρουν την επιτυχία στον σκοπό αυτής της σύγκλισης. Θα δούμε.

Δημοσιεύτηκε στο GRTimes 09/07/2019

https://www.grtimes.gr/apopsi/teleiose-i-proeklogiki-periodo?fbclid=IwAR1HzBQsntiI243eS56kZSYh70UIrlpkMsM3nk8H03NjqtN6VUi69Wgohu0

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
?>