Άρθρα

Τώρα γιατί Ταχιάο;

Τώρα γιατί Ταχιάο;

Ας γνωριστούμε, για όσους δε με γνωρίζετε προσωπικά. Ονομάζομαι Σάκης Τζακόπουλος, είμαι 57 ετών και εργάζομαι και κατοικώ στη Θεσσαλονίκη.

Γεννήθηκα στο Τσοτύλι Κοζάνης. Ήρθα στη πόλη μας και τέλειωσα το 6ο Λύκειο Θεσσαλονίκης. Ο δρόμος μου με οδήγησε στη Πολυτεχνική σχολή Θεσσαλονίκης αποκτώντας το πτυχίο του Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού.

Εκεί γνώρισα και έπειτα παντρεύτηκα τη Ρίτσα και αποκτήσαμε 3 παιδιά τη Μαρία, την Εύα και τον Ηρακλή.

Μετά τις σπουδές μου, έμεινα στη Θεσσαλονίκη. Εξάσκησα το επάγγελμα μου και από τότε μέχρι σήμερα εργάζομαι ως Τοπογράφος Μηχανικός – μελετητής δημοσίων και ιδιωτικών έργων. Παράλληλα βέβαια έχοντας πάντα τη διάθεση να κάνω το κάτι παραπάνω υπηρέτησα στα κοινά με αξιοσημείωτες στιγμές την θητεία μου ως πρώτα αντιπρόεδρος και έπειτα πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας, ως Διευθύνων Σύμβουλος ΕΥΑΘ, ως μέλος του ΔΣ της Τράπεζας Αττικής. Αλλά αρκετά με αυτά, αυτά τα βρίσκει κανείς και σε ένα βιογραφικό σημείωμα.

Στο δια ταύτα λοιπόν, δε μου αρέσει να περιαυτολογώ, έζησα-ζήσαμε σε καλύτερες εποχές. Εποχές που αυτή η πόλη ατένιζε το μέλλον με αισιοδοξία, όπου βασικές έννοιες όπως η ασφάλεια και η καθαριότητα θεωρούνταν αυτονόητα και οι πολίτες και οι διοικούντες κάνανε σχέδια για έργα και δράσεις με σκοπό την βελτίωση της καθημερινότητας μας, για ανάπτυξη και για τα παιδιά μας. Πολλά από αυτά τα σχέδια μείνανε στα χαρτιά, άλλα υλοποιήθηκαν και άλλα μέχρι να ολοκληρωθούν ταλαιπωρούν την καθημερινότητα μας. Αν μη τι άλλο με την τωρινή εποχή των μνημονίων πάνε τα σχέδια, πάει η αισιοδοξία και ακόμη και οι αυτονόητες έννοιες της καθαριότητας και της ασφάλειας, μόνο δημαγωγίες και λαϊκισμούς που το μόνο που κάνουν είναι να αποσπούν τα βλέμματα μας από τα πραγματικά προβλήματα.

Τώρα γιατί Ταχιάο; Με τον Νίκο γνωριζόμαστε χρόνια. Από τους φοιτητικούς μας αγώνες, την ενασχόληση μας με τα κοινά και την εξάσκηση του επαγγέλματος του μηχανικού. Είναι ένας άνθρωπος που έχει ζήσει την πραγματική καθημερινότητα του απλού πολίτη ελεύθερου επαγγελματία αλλά ταυτόχρονα έχει υπηρετήσει και στα κοινά και γνωρίζει τις ανάγκες της αυτοδιοίκησης. Και νομίζω αυτό χρειάζεται αυτή η πόλη, ανθρώπους που παίζουν χαμηλά τη μπάλα, που δε δημιουργούν αποσυντονιστικές εντυπώσεις, αλλά με σοβαρότητα, διάθεση και εμπειρία θα ασχοληθούν με αυτά που χρειάζονται οι συμπολίτες μας.

Εγώ εδώ έχτισα τη ζωή μου, εδώ είδα τα παιδιά μου να μεγαλώνουν, εδώ εργάστηκα και με πονάει η τωρινή παραμελημένη εικόνα της Θεσσαλονίκης. Απλά πράγματα όπως η καθαριότητα – ασφάλεια – κυκλοφορία - οργάνωση μένουν άλυτα εδώ και χρόνια. Αυτά είναι τα προβλήματα πρέπει να εργαστούμε σοβαρά και υπεύθυνα για να τα λύσουμε.

Στόχος μου αλλά και στόχος της παράταξής μας, είναι:

  • Να αγωνιστούμε, μαζί με όλους σας, υπεύθυνα, για μια πόλη πιο όμορφη, πιο καθαρή, πιο ανθρώπινη, πιο λειτουργική.
  • Να μπει και πάλι η Θεσσαλονίκη στο χάρτη της ανάπτυξης και να στηριχθεί στους πολίτες της.
  • Να σταματήσει η κοροϊδία. Γιατί κουραστήκαμε με τα παχιά λόγια και τις αδάπανες υποσχέσεις. Καθαρές, απλές, σταράτες, μπεσαλίδικες κουβέντες. Αυτά θέλουμε να ακούσουμε οι Θεσσαλονικείς.

Άλλωστε σε μια πόλη που ασφυκτιά, πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στον τουρισμό, στον πολιτισμό, στην προαγωγή της επιχειρηματικότητας, στην καινοτομία, στις μεταφορές. Να ανοίξουμε την πόρτα μας στον κόσμο, να σταματήσουμε να γυρνάμε την πλάτη μας στη θάλασσα, να γκρεμίσουμε τις περιφράξεις και τους μαντρότοιχους και να μπορέσουμε να κυκλοφορήσουμε ξανά.

Γιατί τα προβλήματα που μαστίζουν την πόλη και καταταλαιπωρούν όλους μας, αναζητούν απεγνωσμένα λύσεις. Αλλά η πόλη δεν έχει το περιθώριο να ζει άλλο με αυτά τα χρόνια προβλήματα. Οι λύσεις πρέπει να δοθούν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μια αυτοδιοίκηση που όχι απλά θα γνωρίζει τα προβλήματα της πόλης, αλλά θα ξέρει πως θα τα αντιμετωπίσει βελτιώνοντας το επίπεδο της ζωής μας.

Γιατί πρέπει να αποδείξουμε πως η Θεσσαλονίκη δεν είναι η πόλη των φαντασμάτων (όπως …ευφάνταστα αποφαίνονται κάποιοι), μια πόλη που έμεινε καθηλωμένη στο ένδοξο χτες.

Γιατί η Θεσσαλονίκη πρέπει να αρχίσει να αντιστέκεται, να αναγεννιέται και να κοιτάξει πάλι το μέλλον της με την ασυναγώνιστη δύναμη των πολιτών της.

  • Γιατί με τη ζωή μας δεν παίζουμε.
  • Γιατί με την πόλη δεν παίζουμε.
  • Γιατί δεν παίζουμε με τη ζωή μας στην πόλη.

 

Γι΄αυτό κατεβαίνω σ΄αυτό τον αγώνα με τον Ταχιάο.

Γιατί θέλω και μπορούμε να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας.

Και καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να έλθουν μαζί μας για μια υπεύθυνη διοίκηση στην Θεσσαλονίκη.

Γι’ αυτό ζητώ τους συμπολίτες μου να με στηρίξουν στον αγώνα που όλοι μαζί ξεκινάμε.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Καρφίτσα σελ. 71:

https://www.karfitsa.gr/wp-content/uploads/2019/05/769.pdf


Photo Gallery

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
?>