Συναντήσεις

Συνάντηση με τον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Περικλή Μήτκα 16/05/2019

Συνάντηση με τον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Περικλή Μήτκα 16/05/2019

*Από το δελτίο τύπου*

Εποικοδομητική συνάντηση - συζήτηση με τον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Περικλή Μήτκα είχε ο Σάκης Τζακόπουλος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, με την παράταξη του Νίκου Ταχιάου " Θεσσαλονίκη ΥΠΕΥΘΥΝA".

Ο πρύτανης υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει στα επόμενα χρόνια το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, καθώς όπως είπε, είναι το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας, ο μεγαλύτερος ερευνητικός οργανισμός, αλλά και ένας από τους μεγαλύτερους φορείς υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, καθώς και ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στη Βόρεια Ελλάδα. Είπε ακόμη, ότι το ΑΠΘ συμβάλλει στην ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος προς τη Θεσσαλονίκη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική ζωή της πόλης, καθώς είναι ο μεγαλύτερος διοργανωτής επιστημονικών ημερίδων και συνεδρίων, όπου συμμετέχουν χιλιάδες επιστήμονες και φοιτητές, από διάφορες άλλες χώρες.Τόνισε, ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι δύο: Πρώτον, η υποχρηματοδότηση, εξαιτίας της οποίας κινδυνεύει σημαντικό έργο για τη σωστή λειτουργία του campus, όπως είναι η αδυναμία συντήρησης των υποδομών (το ΑΠΘ έχει περίπου 100 κτίρια) , αλλά και ανανέωσης του εξοπλισμού. Δεύτερον, η υποστελέχωση, καθώς η μείωση του προσωπικού σε όλες τις βαθμίδες, αναμένεται να συνεχιστεί με σοβαρότατες συνέπειες στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Ο κ. Τζακόπουλος από την πλευρά του τόνισε, ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεση διασύνδεση του ερευνητικού έργου του ΑΠΘ και του δήμου Θεσσαλονίκης, με στόχο την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. " Υπάρχουν έρευνες και μελέτες, που αναφέρονται σε συντηρήσεις και αναπλάσεις, μεγάλων περιοχών της πόλης. Υπάρχουν διπλωματικές εργασίες, που πιθανόν να υποδεικνύουν και να προκρίνουν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα της πόλης. Το ΑΠΘ είναι ένας ζωντανός οργανισμός, που παράγει γνώση και μπορεί να αποτελέσει τον καλύτερο σύμβουλο και συνεργάτη του δήμου Θεσσαλονίκης.

Πρόθεσή μας είναι, από την 1η Σεπτεμβρίου, όταν με την ψήφο των δημοτών θα είμαστε η νέα διοίκηση του δήμου, να κάνουμε τη συνεργασία, καθημερινή πρακτική, για το καλό της πόλης, ώστε να αναβαθμιστεί η ποιότητα της ζωής των δημοτών, αλλά και των επισκεπτών».


Photo Gallery

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
?>