Άρθρα

Η Θεσσαλονίκη αξίζει την προσπάθεια

Η Θεσσαλονίκη αξίζει την προσπάθεια

Ζούμε μια δύσκολη δεκαετία για τη χώρα μας. Στην δυσκολία αυτή η Θεσσαλονίκη με τα συσσωρευμένα προβλήματα δεκαετιών έχει τελματώσει. Θα έλεγα καλύτερα έχει βαλτώσει στην ανυπαρξία και στην ανυποληψία. Δεν πάει άλλο.

Ήρθε η ώρα να πιάσουμε το νήμα από την αρχή, να συγκρουστούμε με τις παλιές νοοτροπίες και τα στεγανά. Ήρθε η ώρα να δούμε γυμνή την αλήθεια και να λυτρωθούμε από τις αγκυλώσεις που μας κρατούσαν εγκλωβισμένους. Ήρθε η ώρα οι σκεπτόμενοι Θεσσαλονικείς να γίνουν πολίτες της πρωτοβουλίας και της δράσης. Στο ρόλο αυτό, θα πρέπει να το καταλάβουν, δεν πρόκειται να τους αναπληρώσει κανείς. Ήρθε η ώρα να ξεκινήσει απ’ την Θεσσαλονίκη η δικαίωση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μακριά από μηχανισμούς και κοντά μόνο τους συμπολίτες μας. Μακριά απ’ όλα αυτά που μας έφτασαν σε όσα ζούμε σήμερα.

Γιατί με τη ζωή μας στην πόλη δεν παίζουμε. Απαιτούμε οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά να μπορούν να αποδείξουν, όχι μόνο το ενδιαφέρον τους και τις καλές τους προθέσεις, αλλά και την ικανότητά τους να εκπροσωπούν επάξια την πόλη αυτή.

Στόχος μου αλλά και στόχος της παράταξής μας, είναι:

  • Να αγωνιστούμε, μαζί με όλους σας, υπεύθυνα, για μια πόλη πιο όμορφη, πιο καθαρή, πιο ανθρώπινη, πιο λειτουργική.
  • Να μπει και πάλι η Θεσσαλονίκη στο χάρτη της ανάπτυξης και να στηριχθεί στους πολίτες της.
  • Να σταματήσει η κοροϊδία. Γιατί κουραστήκαμε με τα παχιά λόγια και τις αδάπανες υποσχέσεις. Καθαρές, απλές, σταράτες, μπεσαλίδικες κουβέντες. Αυτά θέλουμε να ακούσουμε οι Θεσσαλονικείς.

Άλλωστε σε μια πόλη που ασφυκτιά, πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στον τουρισμό, στον πολιτισμό, στην προαγωγή της επιχειρηματικότητας, στην καινοτομία, στις μεταφορές. Να ανοίξουμε την πόρτα μας στον κόσμο, να σταματήσουμε να γυρνάμε την πλάτη μας στη θάλασσα, να γκρεμίσουμε τις περιφράξεις και τους μαντρότοιχους και να μπορέσουμε να κυκλοφορήσουμε ξανά.

Γιατί τα προβλήματα που μαστίζουν την πόλη και καταταλαιπωρούν όλους μας, αναζητούν απεγνωσμένα λύσεις. Αλλά η πόλη δεν έχει το περιθώριο να ζει άλλο με αυτά τα χρόνια προβλήματα. Οι λύσεις πρέπει να δοθούν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μια αυτοδιοίκηση που όχι απλά θα γνωρίζει τα προβλήματα της πόλης, αλλά θα ξέρει πως θα τα αντιμετωπίσει βελτιώνοντας το επίπεδο της ζωής μας.

Γιατί πρέπει να αποδείξουμε πως η Θεσσαλονίκη δεν είναι η πόλη των φαντασμάτων (όπως …ευφάνταστα αποφαίνονται κάποιοι), μια πόλη που έμεινε καθηλωμένη στο ένδοξο χτες.

Γιατί η Θεσσαλονίκη πρέπει να αρχίσει να αντιστέκεται, να αναγεννιέται και να κοιτάξει πάλι το μέλλον της με την ασυναγώνιστη δύναμη των πολιτών της.

Γιατί με τη ζωή μας δεν παίζουμε.

Αγωνιζόμαστε για να τη βελτιώσουμε. Τα πράγματα δεν μας χαρίζονται. Αγωνιζόμαστε για να τα κατακτήσουμε. Να βρούμε το ουσιαστικό και να το διεκδικήσουμε. Να φτιάξουμε το όνειρό μας και να προσπαθήσουμε να το κάνουμε πραγματικότητα. Με μέσα: τις αξίες μας, τις σπουδές μας, την ενασχόληση με τα κοινά, τη συνεργασία, την εμπιστοσύνη στους ανθρώπους, τη γνώση που διαρκώς ανανεώνεται, την εμπειρία που συσσωρεύεται.

Γιατί με την πόλη δεν παίζουμε.

Αφού εδώ είναι το σπίτι μας, εδώ ζούμε, σπουδάζουμε, δουλεύουμε, κυκλοφορούμε, διασκεδάζουμε, ερωτευόμαστε, φέρνουμε στον κόσμο και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, χτίζουμε βαθειές φιλίες και καθημερινές σχέσεις, εδώ ζουν οι αγαπημένοι μας, οι συνεργάτες μας και οι γείτονές μας. Η πόλη είναι το κέλυφος για την καθημερινότητά μας, τη δραστηριότητά μας, τη ζωή μας.

Γιατί δεν παίζουμε με τη ζωή μας στην πόλη.

Ούτε επιτρέπουμε σε κανέναν να παίξει μαζί μας. Θέλουμε οι άνθρωποι που έχουν λόγο για την καθημερινότητά μας να μπορούν να αποδείξουν όχι μόνο το ενδιαφέρον τους και τις καλές τους προθέσεις αλλά την ικανότητά τους να διαχειριστούν τα πράγματα προς όφελός μας.

Γι΄αυτό κατεβαίνω σ΄αυτό τον αγώνα.

Γιατί θέλω και μπορούμε να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Και καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να έλθουν μαζί μας για μια υπεύθυνη διοίκηση στην Θεσσαλονίκη.

Γι’ αυτό ζητώ τους συμπολίτες μου να με στηρίξουν στον αγώνα που όλοι μαζί ξεκινάμε.

Δημοσιεύτηκε στην Καρφίτσα 11/5/2019 σελ 77

https://www.karfitsa.gr/wp-content/uploads/2019/05/765.pdf


Photo Gallery

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
?>