Συνεντεύξεις

25-4-19 | Europe 1 | Συμπαραστάτης του δημότη με τον Βασίλη Σαριγιαννίδη

25-4-19 | Europe 1 | Συμπαραστάτης του δημότη με τον Βασίλη Σαριγιαννίδη

Η καθημερινότητα και η καθαριότητα, η ασφάλεια των πολιτών, το κυκλοφοριακό πρόβλημα και η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, σε συνδυασμό με την ενδυνάμωση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων είναι τα κυριότερα ζητήματα που εγώ και η «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» με επικεφαλής τον Νίκο Ταχιάο έχουμε θέσει ως προτεραιότητες. Έχουμε έτοιμες προτάσεις, ώστε μέχρι τα Χριστούγεννα, η εικόνα της πόλης να έχει αλλάξει.

*Ασφάλεια: Ο ένας άξονας πάνω στον οποίο θα δουλέψουμε είναι το κομμάτι του φωτισμού της πόλης. Στόχος, να βοηθήσουμε την επιχειρηματικότητα και να μην υπάρχουν πάρκα, δρόμοι και στενά όπου οι πολίτες θα φοβούνται να κυκλοφορήσουν. Η δημοτική αστυνομία θα έχει συνεχή παρουσία και συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. έτσι ώστε να συνδυάσουν τις δράσεις τους σε περιοχές όπου υπάρχει αυξημένη παραβατικότητα. Θα δώσουμε το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες.

*Κυκλοφοριακό: Θα υλοποιήσουμε έργα, όπως είναι τα πάρκινγκ στους τερματικούς σταθμούς του Μετρό, για να μπορεί να εξυπηρετηθεί ο κόσμος. Δεν πρέπει να κινούμαστε σε μία λογική κατά του αυτοκινήτου. Θα πρέπει να υπάρχουν τα εργαλεία (ΟΑΣΘ, θαλάσσια συγκοινωνία) που θα μεταφέρουν τους πολίτες στις κεντρικές περιοχές έτσι ώστε τα αυτοκίνητα να μην εισέρχονται στο κέντρο της πόλης. Ως δήμος Θεσσαλονίκης, θα παρέχουμε τις κατευθύνσεις για να μπορέσει η πολιτεία να δώσει λύσεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Πρέπει να οργανώσουμε εντελώς διαφορετικά την κυκλοφορία, σε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.


Video

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
?>